Grattis farfar!

Titeln säger precis vad som behövs! Farfar fyller 62 år idag! Grattis!


En ytterst komisk situation!



Celicia
ringde mig idag och informerade mig om väldigt rolig fakta! Hon träffade nämligen Nanne idag och de som kommer ihåg så gjorde jag en skämtvideo med ett klipp från filmen "Undergången". Det är ett ganska populärt klipp som många har textat själva med väldigt mycket ironi! Jag fick lust att prova det och den fick ha Nanne-tema! Celicia berättade att Nanne hade sagt att hon hade sett den videon!!! Någonting om att hon sitter på kontoret och kollar på den och skrattar halvt ihjäl sig? Men fy så pinsamt!!! Men sjukt kul på samma gång! Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt när jag fick veta det! Jag ramlade ner på golvet och ögonen bara rann! Herregud vad jag skrattade! Hahaha!



Ont i magen

Jag har en sjukt känslig mage och får ont för minsta lilla "konstiga" jag får i mig. Jag har ingen aning om vad den inte tål heller så då måste man ju ta reda på det, ellerhur? :) Jag är laktosintollerant och jag kan få en massa konstiga symtom efter att jag har fått i mig något sånt. De flesta får diarré av det men jag brukar oftast få extremt ont och magen bubblar väldigt mycket. Men om jag får i mig alldeles för mycket så kräks jag. Den allergin har jag haft hela livet men jag fick reda på det när jag var 12/13 år. Haha!



Fet mat är jag också väldigt känslig för! När mamma mådde som sämst och pappa jobbade kväll så orkade varken jag eller mamma laga mat så vi köpte skräpmat från McDonald's flera gånger i veckan!!! De har så sjukt mycket feta saker - friteringen är värst! Den blir jag väldigt dålig av! Mamma hade köpt chickenbits igår i närbutiken och jag stekte dem, åt dem och så var de friterade. Men inte alls lika mycket som dem på McDonald's eller Max. Men jag blev jättedålig under kvällen och mådde fortfarande väldigt dåligt när jag vaknade imorse så jag sjukanmälde mig. Nu mår jag bättre men det kunde ha varit bättre!



En till grej som jag kan få väldigt ont av är musik! Och det är inte negativt. Om jag lyssnar på en låt som jag rent utav älskar så får jag så himla ont i magen! Oftast är det fina/sorgliga ballader som gör att jag får ont. Jag har ingen aning om varför! Mitt hjärta kanske sitter i magen då... haha! Men jag har ett hjärta iallafall! Det spelar väl ingen roll var den är placerad någonstans? :)

Otursdag!

Det blev ingen blogg igår. Jag hade ingen lust att skriva igår... haha! Men nu är jag back on track! Hoppas jag... Har varit så oerhört trött den senaste tiden. Man orkar liksom inte!

Imorse tänkte jag att jag skulle vara i skolan lite tidigare än vanligt och självklart så ska bussen vara en hel halvtimme försenad! Min buss går alltid var 10:e minut och minst 4 bussar åkte förbi min hållplats - åt andra hållet. Tydligen så hade bussen fastnat på något konstigt sätt. Nej fy... X-trafik är helt värdelöst! Trots att detta kan hända vem som helst så kommer bussarna aldrig i tid! X-trafik suger!

Jag blev iaf väldigt sen till skolan och oturen fortsatte att komma. Det är fruktansvärt halt på vägarna och Vasa har ju en massa olika byggnader som man måste ta sig till. Självklart så halkade man ett antal gånger! Haha!

Hemma så bad mamma mig att göra maten. Mamma kämpar och har sig fortfarande och håller på med hushållet sjukt mycket! Hon sover väl kanske hela förmiddagen - antar jag, och sätter igång med allt när jag nästan är hemma. Hon tröttar ut sig själv helt enkelt så jag får göra maten. Haha! Jag kokade ris och stekte chickenbits. Jag som aldrig hade kokat ris förr var ju hur jäkla nervös som helst för jag visste ju inte hur man gjorde! Men på något sätt så fick jag till det! Jag kände mig så glad och nöjd över att ha lyckats göra maten och så kommer brorsan och klagar på att han vill ha nåt annat och åt motvilligt riset och surade. Där gick gränsen! Jag hade gjort allt för att inte bli sur idag men då blev jag en aning grinig på honom. xD Mamma gav mig lite sympati och skällde ut honom lite... haha!

Klockan är bara 9 men jag är så oerhört trött så jag lägger mig snart!
Natti! :)

Dagens låt - When I was 17

Jag vet, jag sa att det inte skulle vara regelbundet men idag kunde jag inte låta bli efter en hel kväll med skratt! :)
Ladies and gentlemen... Here's Homer Simpson!!!

When I was seventeen
I drank some very good beer
I drank some very good beer
I purchased with a fake ID
My name was Brian McGee
I stayed up listening to Queen
When I was seventeen


Hålla tal inför klassen = tummen upp!

Våran klass skulle ha förberett ett tal på en minut på engelskan till idag... det hade ju inte jag gjort! Eller jo, bara det att jag inte var klar! Men det sket jag i! Eftersom jag har blivit vän med Simon som går estet så har man lärt sig av honom att estetare improviserar! Jag hade valt tre stycken estetlinjer efter sam språk så jag får visa upp min kreativa sida! Jag var grymt nervös men det var bara att skaka av sig det och ropa ut med ett leende: "Hello everybody!!!!". Ämnet jag pratade om var.... *trumvirvel*.... da da da daaaa.... The Simpsons! Haha!

Det mitt tal mest handlade om var grundläggande "fakta" om familjen. Dvs mest om deras yttre och det de brukar säga i serien som t.ex "D'oh! Ay caramba! Hmmmmh!". Annars var det om varför familjen var just gula, varför Marges hår är blått och ser ut som en kaktus och varför ingen vet vilken stat de bor i. Jag har försökt lista ut det ett bra tag nu men det är inte så lätt... haha!

Det gick förvånadsvärt bra! Jag som brukar stamma pga nervositet och haka upp mig och skaka osv. Inget av det en här gången! Nu får man väl hoppas på att man fick bra reslutat på talet också! :)

Dagens låt - Music & lyrics by Stewie Griffin

Jag kanske inte borde ha detta ämne så regelbundet? Men idag så tänkte jag rent utav ta användning av min urkassa humor och lägga in en videon från Family Guy. Gud vad jag skrattar!!! Jag har ingen lust att skriva upp hela låttexten för det blir så oerhört långt! Om man lyssnar så fattar man ändå. :) Då kanske man ska ändra kategorin till "Dagens låt" istället för "Dagens låttext"?


Sammanfattning från födelsedagskvällen!

Jag är lagom trött efter en lagom hård dag i skolan få jag omedvetet jobbade ganska flitigt för att vara jag. ;) Plus ett träningspass nästan direkt efter. Jag måste duscha alldeles strax och fixa ett tal till engelskan. Men det är inte det jag ska prata om!

Igår så fyllde jag som sagt 17 år. Jag och Jonna åkte till stan tillsammans lite tidigare av någon anledning. När det började närma sig tills alla skulle träffas så ringde Emelye ca 20 minuter innan och sa att hon skulle komma först 7, vi skulle samlas halv 6! "Ok, vi får väl underhålla oss själva på något sätt!". Alla var framme vid 10 i 6 och vi stod kvar där jättelänge och bara frös. Alla ville gå in någonstans men ingen ville gå! Till slut hamnade vi på Hemmakväll och kollade på en massa filmer i minst en timme. Till slut hade alla kommit och vi gick mot pizzerian och käkade. Det enda vi pratade om var i stort sätt musik och skrattade åt allt och ingenting. Vi satt där i ungefär två timmar innan alla skulle åka hem. Jonna, Matilda och Simon följde med mig hem och käkade tårta, lyssnade på musik, pratade om allt och inget och hade allmänt trevligt. :)

Jag behöver inte tacka dem eftersom jag redan har gjort det! :) Haha!

Jag sitter och funderar på vilken dagens låt kommer bli! Jag har ingen aning än. Det kanske inte blir någon idag faktiskt... men vi får se!

Trött 17åring

Jag är helt slut efter en otrolig dag med ett enormt stort gäng! Jag orkar inte skriva om kvällen just nu så jag tänkte bara tacka Jonna, Jennyfer, Simon, Amanda, Erica, Matilda och Emelye för en underbar dag! :)

Tack Simon för min första skada på handen efter 7 stycken av dina high-fives!! Fan vad ont det gör! :)

Dagens låt - Calcutta

Jag valde denna låten idag just för att det är ett rent barndomsminne! Jag tycker att den skulle passa perfekt på min 17årsdag. :) Jag kommer ihåg när denna låten spelades i radion i bilen och jag satt i bak och diggade loss! :) Fina minnen. <3

Kalikalikutakuta aayoh aayoh
Ka ku ta
I am a taxi driver in
Ka ku ta
I drive my little taxi in
Ka ku ta
Taxi taxi taxi in
Ka ku ta
I am a taxidriverman



God morgon... på min 17årsdag!

God morgon! Har nyligen vaknat från att ha sovit lite halvdåligt inatt. Igårkväll bytte jag sängkläder för att fräscha upp min säng lite granna. Däremot är det ingen som har tvättat dem och jag vet absolut inte hur man tvättar sängkläder så de var ganska sträva! Inte så skönt!! Jag låg även och grubblade lite om att om si och så många timmar och minuter och sekunder skulle jag vara 17...

Den 24:e januari 1993 kl. 04.42 föddes lilla jag. Jag fick en liten missbildning på näsan pga att den klämdes och blev platt. Med åren växte den på sig och blev krokig istället. Haha! Man kanske inte ska kalla det för missbildning eftersom det är knappt något som märks om man inte har något emot krokiga näsor! Jag var otroligt missnöjd med den när jag var yngre för den fick mig att känna mig ful. Men jag har lärt mig att acceptera mitt utseende och mina fina vänner har gång på gång sagt: "Du passar i din näsa! Den är jättefin!". Det hjälper verkligen att bygga upp ett självförtroende och vara nöjd med sitt yttre. :)


© Malin D

Här har vi mig när jag var kanske 4 år gammal. :)

Nej nu blev jag hungrig! Lite frukost skulle inte vara helt fel! Man kanske ska fixa en lite mer lyxig frukost också bara för att det är min dag idag. ;) Haha!

Skriver nog senare!
Sayonara! :)


Dagens låt - Identity crisises

Skrev tidigare idag om identitetskriser! Här är låten som fick mig att börja tänka - konstigt nog! Det är sällan jag tänker. :) Jag tänker visa hela videon för jag tycker den är så klockren! Låten kommer från filmen Monster Dog från 1984 (tror jag).

Sometimes I'm James Bond
Sometimes I'm Billy The Kid
Sometimes I feel like Sherlock Holmes
Sometimes I feel like Jack The Ripper

'Cause I got an image out of control
Identity crisises
I don't need a new face
'Cause mine's been erased
Identity crisises


Clean up the mess!

Lite förberedelser inför den stora dagen! Eller iallafall min stora dag! Städning!!! Mitt rum som var en enda stor röra och så ska jag ju bjuda hem folk efter pizzakvällen! Då kan det ju inte se ut som om ett tredje världskrig har pågått där? ;)

 

Kläder låg utspridda överallt och så hade jag lyckats skita ner de jag skulle ha på mig imorgon så det var lika bra att slänga in allt i tvättmaskinen och sätta igång den! Däremot är våran tvättmaskin ganska ny och jag har inte använt den så mycket så jag hade ingen aning om hur man startade den. :) Mamma har gått igenom med mig om hur man gör men jag lyckas alltid glömma det! Jag chansade lite och mirakulöst så startade den utan problem! Är man duktig eller vad?!

  

Allmänt ofixad och osminkad på bilden och rockar loss till musiken i min fina 80-talsstereo! :)

Jag måste fortsätta städa lite innan jag lägger mig. Kommer inte hinna bli klar men jag har förmiddagen på mig också!

Sayonara! :)

Identiy crisises?

"Identitetskriser". Just de orden får mig att tänka på hur mycket man förändras genom åren. Jag har haft faser då jag ska se ut si och så, göra si och så. Det har ingenting att göra med att vilja vara som alla andra. Jag ville alltid vara som alla andra när jag var mindre men ändå inte. Mycket av mitt yttre har med min musiksmak att göra. Det är väldigt personligt för mig! Hittar jag någon sorts musik som jag verkligen fastnar för så klär jag mig så som genren är för mig! Jag kan lyssna på en massa olika sorters musikstilar så jag är ganska mångsidig av mig. Nu är det mycket svart och rött och allmänt mörka färger som gäller! :) Får jag råd så ska jag skaffa fler nitsmycken.

Ska man kalla det för indentitetskris? Nej, det tror jag inte! Jag vet inte varför jag skriver om identitetskriser men jag "upptäckte" en låt med den titeln. Det är även dagens låt som jag lägger upp lite senare idag!

Idag är det min sista dag som 16åring! Jag som tyckte att jag nyss blev 16, men nej, det har gått ett helt år! Imorgon blir det pizzakväll! :)

Dagens låt - Move along

Dagens låt har en underbar innebörd! Den handlar om att man ska kämpa vidare trots att allt känns så hopplöst och svart. Texten betyder så oerhört mycket för mig och ger mig styrka när min värld blir mörk.

When all you gotta keep is strong
Move along, move along
Like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along
Just to make it through


Dagens låt - Scatman

Detta är rent utav ett härligt barndomsminne! :) Bland annat denna låt får mig att tänka längre bak än den tiden mamma var sjuk. Vilket härligt liv man hade innan det, med en helt vanlig familj. Saknar det men jag är glad för det jag har nu! :)

Everybody stutters one way or the other
So check out my message to you.
As a matter of fact don't let nothin' hold you back.
If the Scatman can do it so can you.
Everybody's sayin' that the Scatman stutters
But doesn't ever stutter when he sings.
But what you don't know I'm gonna tell you right now
That the stutter and the scat is the same thing.
Yo I'm the Scatman.

Bee-bap-bap-bap-dop-bop???

Av någon anledning så kan jag inte få spelaren att se bra ut så jag lägger upp hela videon istället!

Den här gubben är aningen lik morfar min! :)
RIP John Larkin!


LP-skivor kombinerat med håltimme

Torsdagar är språkdagar för klass SP1C på Vasa. ;) En liten håltimme fick man också på ca 1,5 timme. Jag käkade lunch med Jennyfer, Maria, Matilda och Simon. Jag, Matilda och Simon stack senare ner till stan. Vi gick in i en skivbutik som jag inte hade en aning om att den fanns! Jag trodde bara att vi hade Rocks som de hade flyttat till Valbo. Men nej då! :) Simon grävde upp två Alice Cooper-skivor som var jättebilliga! Jag hade bara råd för en dock så jag köpte den. Men grejen är att båda skivorna var LP-skivor och våran LP-spelare funkar inte! :) Men det var ju Alice och den kostade bara 25 kr så då var jag bara tvungen att köpa den! Mamma och pappa sa hur jävla galen jag är men ja, så är det! :) De har en massa LP-skivor som de vill lyssna på så de ska köpa en ny spelare när de får råd! :)



Nobody Likes Me

Dagens låt - White wedding

Hey little sister what have you done?
Hey little sister who's the only one?
Hey little sister who's your superman?
Hey little sister who's the one you want?
Hey little sister shot gun!

It's a nice day to start again
It's a nice day for a white wedding
It's a nice day to start again


Från nattuggla till musse PIGG på morgonen

Jag är helt slut efter idag! Vaknade imorse och kände mig ganska pigg faktiskt. Jag som brukar vara en nattuggla!!



Såhär mysigt sover jag varje natt. :) Jag älskar min säng!

Kom upp ganska snabbt och tog fram min frukost. Det första jag gör när jag kommer upp till övervåningen är att äta! Jag brukade vara väldigt slarvig med att äta frukost just för att jag ville sova längre men sen jag började ta D-vitaminer så äter jag frukost oftare och jag mår så himla mycket bättre av det!





Här har vi lilla mig också! Pigg och glad! :) På morgonen... Nu är jag extremt trött trots att det var en lagom kort dag i skolan. Klockan är bara kvart i tio och jag håller på att somna! Det finns inget speciellt om idag faktiskt, skolan var som vanligt. Jag kom hem och följde med pappa till Ica kvantum och köpte dagens middag. ;) Sen har man väl fastnat här vid datorn! Det är så typiskt mig faktiskt!



Nu är det inte långt kvar!!

Innan skönhetssömnen...

Jag känner mig riktigt äcklig! Det blev ingen dusch igår efter träningen för att jag var så utmattad, ingen idag heller pga samma anledning och smärta! Men det var inte det jag skulle prata om... haha!

Modern min har haft en utekväll!!! Den första på år faktiskt! :) Hon och en av våra grannar var tydligen på bio. Mamma var så fint klädd med fixat hår och allt! Hon kom hem så pigg och glad med en fruktpåse fylld med päron och kiwis - jag som älskar kiwi!



Jag blir så glad av att mamma är glad! Jag blir så glad när mamma fixar till sig för det verkar som om hon känner sig väldigt fin och feminin. Hon är så fin så! ♥

Jag tyckte att jag kunde avsluta min långa och jobbiga dag med ett positivt inlägg iaf! Nu blir det av till att ha en dejt med sängen! Vem vet... det kanske blir något mellan oss två. ;) Vi får se! Haha!

Man letar efter en sak men...

Jag kanske verkar efterbliven men jag gick in på tradera en kortis innan jag tar något att äta. Jag skulle kolla efter svarta ögonskuggor (varför vet jag inte... tycker bara om dem) och när jag klickar på kategorin "övrigt" så dyker en massa dildos upp! Såg även att det var en hel del som hade bjudit på dem... då vet man vad folk där ute har för sig på fritiden! Så det kan bli! :O


Dagens låt - It's much too late

Now it's much too late
My time has passed away
All my plans and dreams have all ended
Now it's much too late
To try and plead my case
And I don't know the God I've offended
It's too late

Älskar melodin! Låtens innebörd har ingenting att göra med mitt humör... haha!


Long day!

Lååååång, låååång dag!!!! Jag började halv 9 imorse och skulle egentligen sluta fem men vi fick sluta en hel halvtimme (WOOOW!!!!.....) innan för vi hade inget att göra.



Hela dagen började med att vi fick information om individuella valet och inriktningsvalet. Tydligen så får man byta inriktning i tvåan, om jag inte har missuppfattat något. Till individuella valet så funderar jag på om jag ska välja ett till språk eller om jag ska välja något mer "roligt". Jag får redan meritpoäng för att jag läser ett modernt språk, men det kan alltid vara bra att lära sig ett till språk! :)

Vi började med våran estetiska verksamhet idag också! Där hade jag valt musik och det är väldigt långa lektioner som även är sist på dagen. Just därför slutar jag så sent på tisdagar och jag hatar det! ;) Men i och med att det är roligt så tänker man inte på tiden. Det är mer som en fritidsaktivitet än skolarbete.

Nej nu blev jag hungrig så jag ska leta på något att käka!

Dagens låt

Undrar om jag ska lägga in hela jäkla låten också?

Hey hey!
I ain't gonna change!
Hey hey!
Don't you love me this way?
Hey hey!
I am what I am!
So please understand
I'm not your fantasy man!


I should...

Det är mycket som jag borde göra just nu.

• Duscha
• Plugga
• Sova!!!

Ok, det var inte så mycket men äe man trött så är man! Jag hinner inte duscha, läxan måste jag göra innan imorgon och så måste jag lägga mig "tidigt" idag för att jag börjar halv nio imorgon och slutar fem på eftermiddagen! Hur ska jag klara en så lång dag?! Herregud...

Jag ska lägga upp en ny kategor: Dagens låttext. Den första kommer om en liten stund.

Annars så säger jag väl god natt!

Time for school!!

Hinner inte skriva så mycket just nu för jag måste skynda mig att packa ner böcker OCH träningskläder!!! Börjar träna (dans) idag igen efter ett halvår klockan fem i eftermiddag. Jag slutar liksom kvart över fyra så jag hinner inte åka hem emellanåt! Sen lär jag ha hämtning så jag kan komma hem över huvud taget. Mitt busskort gäller inte förrän efter kl 6 på kvällen och jag har ingen lust att betala. xD

Mitt nya schema - som jag hatar!!!! Klicka för större bild!


Every woman has a name!

En av de absolut finaste låtar jag någonsin har hört! Så sorglig!

You were so beautiful
Like a child, young and full of life
Seems a hundred years ago
You saw everything
So much more tragedy than good
You even watched the world grow cold

And even when your world was shakin'
Even when your breath was taken
Even when your blue eyes turned to gray

Small town debutantes and queens
Every woman has a name
Cocktail waitresses with dreams
Every woman has a name
And every girl whose love survives
A broken heart to stay alive
You signed your picture in the frame
Every woman has a name


......................................

Housewives cryin' on the phone
Every woman has a name
Sacred sisters all alone
Every woman has a name
And even on the coldest day
When the kids are gone, moved away
It's lonely now
There's no one there to hold your hand
And play

See it written on the grave
Every woman has a name

Jag kan se så många av mina familjemedlemmar i texten - död eller levande. Låten borde i min värld heta "Every human has a name" men den handlar egentligen om kvinnor som blir misshandlade av sina män. Men jag kan se en helt annan innebörd i låten från mitt eget perspektiv.

I'm the lucky one

Jag har insett hur lyckligt lottad jag är! Har fått gå igenom så himla många svarta perioder men i slutändan har jag hittat ljuset. Jag har aldrig varit ensam. Vid varje fall så har någon tagit emot mig.

♥ Under de åren som jag blev mobbad i skolan fanns mamma och pappa alltid där. När jag kom hem och var ledsen över något som någon har sagt eller gjort mot mig så fick jag en stor kram från hela familjen. Även min bror som var så oerhört liten kom och kramade mig. Mamma pratade så oerhört ofta med min lärare och bad de göra något åt det, hon hotade även med att polisanmäla skolan en gång!

♥ De gånger jag har varit självmordsbenägen men inte vågat säga det till de, har de ändå lyckats lista ut och tröstade mig.

♥ De följde med mig till BUP

♥ De är fortfarande gifta efter 18 år varav 10 år har varit ett rent helvete pga mammas sjukdom! Det är så många par som ger upp helt och hållet men mina föräldrar kämpar vidare ändå!

♥ Mina fina vänner!!!!!! Hur skulle jag kunna klara alla perioder då jag var rädd för att prata med familjen om jag inte hade dem?! Jag älskar er!

Jag insåg inte hur jobbigt det skulle bli att skriva detta. Det gjorde så ont men glädjetårarna kom när jag väl tänkte på vilken underbar familj jag har som inte ger upp och alltid finns där i alla lägen! Detsamma gäller mina vänner! De är helt enkelt bäst! Ingen nämnd, ingen glömd!! Ni vet vilka ni är!

I'm sending you a greeting!

Hallå gott folk, till de få som läser... haha!

Jag känner en ny fysisk förändring hos mig själv. Mamma köpte D-vitaminer till mig, små gula kapslar som ska räcka i tre månader, som ska ge mig mer energi. Jag har tagit dem i 11 dagar nu och jag känner en stor skillnad! Jag blir trött på kvällarna nu och lägger mig senast 10 på kvällen, vaknar pigg på morgonen fast att det är kolsvart ute, äter en ordentlig frukost och drar iväg till skolan med ett bra humör. När jag kommer hem så brukar jag vanligtvis skita i läxorna för jag är så grymt trött och då gör jag dem i sista minuten - vilket är en urkass strategi! Nu gör jag de nästan direkt efter att jag kommit hem från skolan och det är så sjukt underbart när man blir klar med allt! Sweet life!

Just nu sitter jag och nötar med mitt hemprov i historia som ska vara inskickat till läraren 23:59 ikväll. Sen måste jag göra några små förändringar i min novell. Jag läste igenom den idag och jag märkte att jag hade några små slarvfel som ett tempusbyte och ett saknat dialogstreck. Fy mig! Till min hjälp har jag det absolut bästa som finns i denna planet - musik!!!!! Hur skulle man kunna leva utan den? Det går inte! Hade inte musiken funnits när jag mått som sämst så hade jag inte funnits vid det här laget. ;)

Everybody ha det bra!

Tillbaka till de vanliga vardagsrutinerna

Jag har gått i skolan i två dagar och är redan helt slut! Jag har en massa saker jag måste göra innan veckan är slut.

♦ Skriva klart novell, inlämning på torsdag
♦ Göra hemprov om stormaktstiden, ingen aning om inlämningsdatumet!
♦ Engelskaglosor, till torsdag
♦ Tyska verb, torsdag

Nästa vecka börjar vårterminen och vi ska börja med ett nytt schema. Jag hatar verkligen det nya schemat! Vi har bara långa dagar och äckligt många håltimmar. Det värsta av allt är att vårterminen är en månad längre!

Jag ska övergå till novellen men det är väldigt svårt att koncentrera sig när lillebror och hans kompis sitter bakom mig och spelar TV-spel och skriker som attan! Vi har bara en dator i huset så jag har ingen möjlighet att flytta på mig. Jag kan inte höja ljudet på min mp3 heller för jag har redan alldeles för högt just för att jag ska slippa höra killarna vråla. Jag kommer få hörselskador inom kort!

Kan inte mamma och pappa komma hem snart så det blir tyst på dem??!!!! SNÄLLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


14 days left!

Detta är mina två sista veckor som 16åring. Jag kommer sakna det! Men samtidigt är det ett år kvar tills man trampar in i vuxenvärlden! :) Har hittat två saker som jag ska tjata på mamma och pappa om!


En ny kamera just för att min är helt värdelös och vägrar starta fast att man har nya batterier instoppade! Jag hatar det!!


En svart fejk-skinnjacka från H&M - jag älskar skinnjackor men har inte en enda! Jag hade två stycken när jag var kanske 10 och jag sörjer så hårt just för att de inte passar längre och för att mamma och pappa slängde dem! Fy vad jag saknar dem!!

Snart blir det sängen som gäller! Skolan börjar imorgon och jag tror att jag har en tuff vecka framför mig! Men nästa vecka börjar vårterminen och jag hoppas att det blir nya tag om nya områden!

Natti!

Words of advice

Nu har jag varit seg med bloggandet igen. Fy mig!

Jag tänkte kanske skriva lite om gårdagen senare ikväll eller imorgon men just nu så tänkte jag skriva mer om människors syn på psykiskt sjuka och om hur man kan förändra sin livsstil.

Först och främst så blir jag nästan äcklad av hur mycket fördomar det finns mot psykiskt sjuka! Nu finns det ju mycket fördomar om allting så det är ju inget som kommer ändras, alla har fördomar mot något mer eller mindre. Men om man tänker efter, får man höra om någon som är psykiskt sjuk så blir man rädd och vill hålla sig ifrån den personen. Jag klandrar ingen för det, jag var rädd jag också! Men det som gör mig riktigt arg är när folk hör om ett mord som har begåtts och så tänker man: "Han/hon måste ju vara helt jävla sjuk i huvudet!" och då tror man att alla psykiskt sjuka är på exakt samma sätt och går runt och dödar folk! Så är det verkligen inte! En psykisk sjukdom är en störning i hjärnan, precis som att en förkylning är bakterier i kroppen. Man kan ha en ängels personlighet fast att man är psykiskt sjuk. Och sådana sjukdomar tas aldrig på allvar! Utan psykläkarna ger löften som de inte kan hålla, de sjuka får ingen hjälp och jag tror att det är det som leder till att de som är riktigt sjuka gör hemska saker och det är därför det är så många sjuka som tar sitt liv! En psykisk sjukdom kan vara dödlig! Det enda en anhörig kan göra är att finnas där, lyssna på personen, ge personen en kram, säg att du tycker om den personen, skämta med personen! Det kan vara stor hjälp till den som är sjuk!

Nu om livsstilen. Det är en väldigt individuell fråga så jag tänker utgå ifrån mitt perspektiv. Det gäller att vara stark! Man mår dåligt, det är helt omöjligt att må bra varje dag om man är en väldigt nära släkting som make, maka eller barn. Nu blev ju jag mobbad i skolan också, det gjorde även att jag mådde ännu sämre än vad jag egentligen skulle. Jag var väldigt liten också när mamma blev sjuk så jag förstod ju inte, utan jag gjorde det som folk bad mig att göra - vilket var alldeles för mycket, men jag fattade ändå inte! När jag kom upp till 12års åldern så mådde jag allt sämre och sämre och nu förstod jag varför. Det var nästan den jobbigaste perioden i mitt liv och jag blev självmordsbenägen, men jag kunde berätta allt för mina föräldrar trots att jag inte vågade ibland och de fanns alltid där. Högstadiet var också väldigt jobbigt, men då hade jag fått nya kompisar som jag litade helhjärtat på och berättade allt för. Sen hade jag en änglalik lärare som hjälpte mig jättemycket och följde med mig till kuratorn osv. Jag hatade att gå till kuratorn! Blev nästan tvingad till det först men de insåg väl att det inte funkade. I somras bestämde jag mig för att jag absolut inte ville må sådär dåligt igen! Jag var ute mycket mer och umgicks väldigt mycket med kompisarna och vaknade varje morgon med tanken "Yes! Det är en ny dag!". Jag blev gladare efter varje dag, jag och mamma hade seriösa och oseriösa konversationer om allt och inget. Det jag vill komma fram till här är att man aldrig ska ge upp! Men om man vill ha en förändring så måste man prata! Annars kommer ingenting att hända förutom att man får panik och ångest-attacker och bröstsmärtor för att man håller allt inom sig. Prata - för ditt eget bästa! Jag har ändrat min livsstil helt och hållet, jag har ändrat min klädstil, min attityd och framför allt så har jag bättre självfötroende. Allt det av att prata!

Framsteg!

Jag ser en helt ny människa i mamma! Hon är pigg, glad och allert! Sakta men säkert börjar allt här hemma bli allt bättre för varje dag som går. Vi tvättar mer kläder, sorterar dem bättre, diskar oftare och gör maten själva utan sura miner när pappa inte är hemma. Familjen är på väg åt rätt håll nu. :) Oftast brukar det vara så att när pappa är hemma så gör han maten och diskar, mamma sover, brorsan gör absolut ingenting och jag är oftast på dåligt humör och har ingen lust att hjälpa till. Idag jobbar pappa, brorsan gör fortfarande ingenting, jag är sjuk men kör ändå så gott det går och mamma kör på för full rulle!

We're going through canges! :)

RSS 2.0