Bloggpaus?

Eftersom jag är så oerhört inaktiv på bloggen så funderar jag på att ta en bloggpaus fram till lovet. Möjligtvis senare än så! Under tiden tänkte jag i lugn och ro gå igenom det som jag har skrivit här och radera alla inlägg jag inte vill ha kvar så kanske jag kan "börja om på nytt" med den. Aja...

Imorgon blir det skola och träning som vanligt. Kommer även få ett litet sällskap dit så det ska bli skoj! :) Men det får jag nog berätta mer om när jag kommer tillbaka. ;)

Ciao så länge!

Glad alla hjärtans dag

Nu var det ett tag sen man bloggade - igen. Jag har verkligen nästan ingenting att säga så vrför ens skriva om något som inte intresserar någon? Inte ens jag blir intresserad av mitt eget liv ibland! Haha!

Ville önska alla som kommer in här då och då en trevlig alla hjärtans dag!
Jag återkommer nog senare idag!


Min första så kallade "spelning".

Som de flesta som känner mig vet så har jag musik i estetisk verksamhet och denna gången skulle vi ha ett litet "blöjröj" som det kallas och spela några lätta låtar som är lämpliga för barn. Självklart hade killarna tagit extremt rockiga låtar och förvandlat det till en rockkonsert så jag tror att de hade missuppfattat hela konceptet. :)

Vi däremot blev svikna av halva gruppen som hade åkt hem så vi var bara tre stycken!!! Vi hade inga ackord eller något alls till låtarna som vi skulle köra så vi tag fram en låt bara och övade in den på en halvtimme. Och då blev det tydligen så att vi körde Nannes "Håll om mig". :) Utan att de andra hade någon som helst förkunskaper om att jag är ett Nannefan! Känns bra tycker jag! Det kunde väl ha varit mycket bättre än vad resultate blev men det blev väldigt bra ändå för att vi bara hade en halvtimme på oss!

Nu höll jag på och kollade på Youtube ett tag och hittade en Alice Cooper-kedja! Jag funderar faktiskt på att prova på den ikväll eller imorgon. Det låter jätteskoj!

Dagens låt - Gå och fiska

Oväntat?! :)

Den här låten har varit med mig enda sen jag var jätteliten! Jag har så många minnen med den och älskar låten fortfarande! Den dör aldrig!

Ingenting är som det ska
likadant från dag till dag
Allting följer samma mönster
ser på stan ifrån mitt fönster
Människor på rad i kö
Äta, jobba, sova, dö

Jag går och fiskar
Och tar en tyst minut
Åker ut, ut och fiskar
En chans att andas in
andas ut


8/2-10

Nu har det varit några bloggfria dagar, jag tror inte det är någon som har saknat mig men ja... Haha! Jag ska summera kort lite om dagen.

SOVMORGON!!!!!
Jag hade det så lyxigt idag att jag började 12.20 med samhällskunskap! Jag som tycker att det är allmänt tråkigt också, men vi fick lite lyx att kolla på en 30 minuter lång film om konservatism. :)

Efter det hade vi historia, inget särskilt under den lektionen. Bara lite historia helt enkelt!

Svenska, med samma lärare. Vi går igenom tekniker man kan använda när man ska hålla tal inför flera människor. Vi fick även se en liten film på Hitler när han stod och talade. Jag tycker att vi har sett så många filmer om Hitler i skolan så jag tänkte liksom: "Jaha, ännu mer Hitler!" och av någon anledning ville jag skoja till det lite med ett "Åååhhh Hitler!!!" med ett litet flin. Läraren gav mig en lite undrande och förfärad blick och han fick nog för sig att jag var nazist! Jag fick en oerhört behaglig känsla samtidigt som jag höll på att skratta ihjäl mig så jag fick försöka få fram att jag bara skojade. "Jaa, det hoppas jag verkligen att du gjorde!!!" svarade han då! Jag tar ansvar för mina handlingar! :) Men samtidigt så sa jag inget om vad jag tyckte om Hitler så jag har inte gjort något fel. ;)

Efter skolan så tänkte jag gå runt på stan eftersom jag inte hinner åka hem innan min träning börjar, vem stöter jag på då? Jo, Jonna!! :) Hon skulle tydligen ner på stan med Matilda när hon slutade så jag gick runt lite med Jonna och även ner till Vasa för att vänta på Matilda. Kvart i fem var jag tvungen att rusa till träningen och där träffar jag en kompis som jag inte har träffat på år och dagar! Gud vad kul det var att se henne! :) Vi pratade om allt och inget innan vi började, riktigt nice! F.ö så gick dansen kanonbra och jag har alltid extremt kul när vi tränar! Jag älskar att dansa! :)

Jag tänkte lägga upp ett videoklipp på jazzdans. Nu är jag långt ifrån den proffessionella nivån!!! Men det är en väldigt häftig dans. :)


Bildspektakel!

Av någon anledning så funkade min kamera idag som den aldrig gör annars så jag passade på att ta lite bilder till bloggen.

 
 
© Malin D

Dagens låt - Vengeance is mine

Jag är fortfarande lite inne på vad jag skrev om igår, om att jag hämnas för allt i mina drömmar. Denna låten passar in kanske ännu bättre än gårdagens låt så den får bli dagens låt!

They hated every part of me
Expect me to forget it
They tried so hard to bury me
But I survived every time
Convicted of every crime
Silently doin' time
But when I get outta here
I wanna make it clear
Vengeance is mine!!!


Melodifestivalen = tummen ner!!!

Som så många andra så kollade jag på melodifestivalen ikväll. Det började hur bra som helst med Nanne - lika bra som hon alltid är! Tävlingen började med Olas låt... ingen låt jag jublar åt. Pianospelet var skitbra men låten var kaputt!! Låten efter var ju helt frukltansvärd! Människan såg ju ut som en stripparrobot som hade gått sönder i en futuristisk robotstrippklubb! Fruktansvärt... Linda var väl ok. Ingen favorit men ok. Pain of salvation - som jag hade så höga förväntningar på, pianot började och sångaren började sjunga, bandet stod på scenen med sina instrument och där stod dem länge... jag satt så ivrigt och väntade på en smäll men den kom aldrig! Fy vad besviken jag blev!!! Sen fortsätte den kvällen att gå åt skogen! Fy fan vilka hemska låtar! Allihopa!!! Inte en enda som var bra! Däremot älskade jag när Dolph började sjunga Elvis låt Little less conversation. Det var grymt! Annars så var det helt fruktansvärt! Jag blev bestulen på 1,5 timme av mitt liv. Blä!!!


Things keep on coming back

Jag skrev igår om hur jag ser på mitt förflutna och att jag måste ta itu med saker som fortfarande finns kvar. Hur jag blev behandlad av mina föräldrar när jag var liten finns kvar. Eftersom mamma blev sjuk när brorsan föddes så har han alltid vara den söta lilla gulleplutten som skulle få ha det så bra som möjligt och jag blev behandlad som, ja jag vet inte vad! Han fick precis allt han ville ha, jag fick inget, bara om jag köpte det för mina egna pengar. Han fick aldrig skäll för något han gjort, mig skrek de rakt i ansiktet på. Så är det inte längre för vi har haft ett samtal innan om att det är så ledsna för hur de behandlade mig. Jag var älskad, helt klart. Det förklarade jag ju när jag skrev om mobbingen. Men brorsan var viktigare än mig. Han var fruktansvärt bortskämd förr och är det fortfarande. Nu för tiden när jag är ute på stan med familjen och mamma och pappa tänker köpa en liten grej åt mig som jag gärna vill ha så känner jag mig ofta så jäkla bortskämd och sa alltid: "Men jag kan köpa det för egna pengar!", då brukar jag i stort sätt vara pank men nej, de betalar. Fy fan vad jag hatar den känslan men jag blir samtidigt tacksam.Brorsan ringde från sin kompis och sa att hans mobil som han har lånat från telia (hans mobil är på lagning) hade gått sönder när han tappade den i golvet. Det var pappa då som pratade med honom och jag var självklart nyfiken på vad de pratade om och tänkte: "Ja, men om han har haft sönder den, då måste vi ju betala jättemycket för den!" "Japp!" sa han då helt enkelt. Då blev jag arg och frågade irriterat varför han tog det så bra! Hade det varit jag, i brorsans ålder dessutom, så hade jag blivit sönderskälld och tvingad att stanna nere på mitt rum i timmar. Tystnad... mamma ropar och blir sur för att jag jämför mig själv med honom. Det sabbar min dag någorlunda och lite smådeprimerad blir man. Men efter ett tag kommer både mamma och pappa och ber om ursäkt igen för mina erfarenheter av hur jag blev behandlad. Det är jätteskönt att få ett förlåt från dem men det gör fortfarande ont. Jag slipper iaf plågas av tanken att jag jag var mindre värd men det kommer inte gå över på ett ögonblick.

Pyjamasbruden!

Jag har lyckats få tillbaka min ovana att lägga mig alldeles för sent och vakna vid 11. Inte okej! Jag hade absolut ingen lust att gå upp heller för jag var helt slut i kroppen men som tur är så har jag alltid min mp3 precis bredvid mig och det är bara att lyssna! Musik ger mig så mycket energi och då störtar man bara upp ur sängen. Jag sitter fortfarande i min pyjamas och mysiga sockar och bara slappar. Det är så skönt!

Det känns väldigt mysko att sitta i rosa pyjamas och lyssna på hårdrock!! Väldigt bra kombination, eller? :)


Dagens låt - I'm so angry

Kort och enkelt förklarat!

I'm so angry
I'm so angry
Something that you said
Burning in my head
I'm so angry
I'm so angry
Everything you do makes me furious with you
It's like a poison to me
It's like you put me in shock
You stick a needle in me
Everytime that you talk
Hämndlysten?

När jag tänker tillbaka på mitt förflutna så blir jag väldigt glad över att den delen av mitt liv är över men samtidigt så är jag så himla förbannad för all smärta ett antal personer har orsakat mig. Jag har sår i själen som aldrig kommer läka. Just nu är de ordentligt omplåstrade och omhändertagna och de gör inte ont. Men det har hänt att jag har drömt på nätterna om de personerna och att jag har torterat dem rejält, misshandlat dem och bara njutit av att skada dem! När jag vaknade så gjorde jag allt för att somna om igen för det var så skönt att drömma den drömmen! Jag skulle aldrig någonsin kunna göra så mot en människa. Jag vet bättre, men ibland är det skönt att låta känslorna styra och bara få känna utan att behöva dölja sin ilska och sorg! Det är så man kan gå vidare med sitt liv! Jag har kommit en lång väg till välmående men jag är inte riktigt framme än. Jag har en del kvar att hantera.Visst är det skönt att bara få vara riktigt förbannad ibland?


Dagens låt(ar!) - Wind-up toy och Die for you

Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för en låt idag så jag tar två just idag!

Daddy won't discuss me
What a pain I must be
Mommy couldn't stand living with a wound-up boyI could have been someone
I could have been something
It would have been nothing to die for you
Baby, you're gonna need me
You better believe me
It would have been easy to die for you


Lite bilder kanske...

Ja, eftersom Alice fyller år så ville jag fria det på ett mer eller mindre sätt!! Lika bra att sminka sig som han, sätta på skivorna och hålla på med guran samt käka en hel del chips! :) Jag hade ingen att fira med men det är alltid mysigt med en stund för sig själv med!

  
 


 

Copyright på dem kanske?!

Lyxdag!

Jag började skolan idag med ett prov i svenska som jag tror gick ganska bra. Däremot fick vi inte gå från lektionen för vi skulle tydligen öva på att tala inför andra. Fy vilka dåliag erfarenheter jag har av det men jag tycker att det gick bra det med.

Efter svenskan gick man ner till skåpen för att byta böcker och gå till engelskan. Vad händer då? Jo, när vi närmar oss klassrummet så hör man några i klassen jubla "Lärarn är hemma med sjukt barn!!! Vi har slutat!!!!". Hur nice är inte det?! Att få åka hem 9.40! Hurra!!

När jag kom hem så var mamma på väg att göra sig i ordning till att åka hem till mormor. Hon brukar alltid fråga mig om råd när det gäller klädsel. Hon hade på sig en svart kavaj över en röd tröja som jag tycker var sjukt fint på henne men hon såg väl att jag hade min skinnjacka på sig så hon ville ha sin med. Riktigt snyggt blev det!


© Malin D!!! Ta inte bilden!!!!!!!!!

Vill påpeka att idag är det min mordiska hjältes födelsedag! Han är 62 bast och rockar fortfarande efter 40 år i branschen! Hur grymt är inte det?! Han är då bannemej en riktig legend! Heil Alice Cooper!


Före och efter terapin

Det har inte funnits så mycket att säga nu för tiden eftersom mamma är på rätt väg till maximal stabilitet. De värsta tillfällena jag vet just nu är både innan och efter mammas terapi. Då blir hon stressad och uppjagad och blir väldigt lättirriterad. Så fort minsta lilla går fel så kan man förvänta sig ett sammanbrott - mer eller mindre! Just idag var väl ett lite mindre men det blev ett bråk mellan mamma och pappa. De brukar inte bråka ofta men i just det sammanhanget det gällde så hade mamma rätt! Pappa blev väl lite småsur och jag har ingen aning om vad han är på för humör nu. Jag kan läsa av mamma bättre än pappa. Pappa säger ingenting i dessa tillfällen och jag hatar verkligen när det blir så! Jag vill inte lägga mig i heller för då får jag ett slag i ansiktet - inte bokstavligen. Men idag kunde jag inte låta bli och bara säga åt dem att sluta bråka och bli sams! Det var absolut ingenting att bråka om och det blir bäst för alla om de bara håller sams.

Hoppas att både mamma och pappa mår bättre imorgon för jag tänker då inte haka upp mig på deras lilla bråk. Jag kunde lätt göra det och må dåligt själv och känna skuld men jag har absolut ingen anledning att tro att något är mitt fel. Det är inte mitt fel! 

2/2-10

Det blir svårt att sammanfatta dagen, det har varit en hektisk tisdag! Jag tar allt så kortfattat som det går.

Under min ena håltimme idag så stack jag ner på stan och köpte jackan som jag önskade mig i födelsedagspresent. Jag fick massvis med pengar istället så jag kunde köpa den och annat istället - väldigt gulligt av dem! ♥ Det var ganska långt kvar tills nästa lektion skulle börja så jag sprang in på Petters och Lottas - skivbutiken som jag var in på och köpte LP-skivan. Jag hittade en massa Alice Cooper-skivor för jättebra pris och jag blev helt till mig så jag sprang ut till närmsta swedbankautomat och hämtade ut en hundring och köpte två skivor! Jag sitter och lyssnar på den ena just nu. De är så bra!

 I skolan fick vi se en liten konsert. Vi kollade på ett jazzband varav två av bandmedlemmarna har gått på Vasa. Jag tycker verkligen inte om jazz men bandet utstrålade glädje och kärlek till musiken så det var kul att kolla på dem när de spelade! Grymt!

Efter konserten gick jag, Simon och Micke ner på stan, in på musikbörsen, KS musik och Petters och Lottas - igen. Simon skulle tydligen hämta en LP-skiva (med Alice!!) därifrån. Micke gick och käkade något efteråt och jag och Simon gick för att hämta hans cykel. Jag skulle ta bussen hem men han övertalade mig om att gå en bit med honom. Jag tänkte ta 12:an från stan men vi hamnade på Brynäs som är halvvägs hem. Både hans och mitt hår hade frusit till is och det var rent utav svinkallt! Vid sista hållplatsen på Brynäs så fick jag nog och tog bussen. Men det var supertrevligt att gå med Simon och bara snacka! :)

Jag har nyligen färgat om håret - fortfarande svart! Jag ville bli av med utväxten och den bruna färgen på topparna. Nu är mitt hår kolsvart och jag älskar det! :) Jag har ingen bild just nu och jag har inte tiden att fixa ett just nu! Det får bli imorgon!

Jag ska skriva ett till inlägg om mammas sjukdom alldeles strax.


RSS 2.0