Varför?

Varför står det i min header "Livet med en psykiskt sjuk förälder" när jag nästan aldrig skriver om mamma? Jo för att...

♦ ... hon mår faktiskt väldigt bra nu för tillfället.
♦ ... jag hänger inte upp mitt liv på det utan jag vill leva mitt eget liv på egen hand.
♦ ... det finns faktiskt nästan ingenting att säga helt enkelt.

Men det är en sak jag så gärna vill ta upp här. I mars år 2000 blev hon sjuk. I den exakta sekunden min bror kom till världen blev hon jättesjuk. Jag var bara 7 år när det hände och jag fick leva ett liv som en vuxen människa. Men jag var ju så liten så jag förstod aldrig det! Jag uppfostrades ju som mammas och pappas duktiga lilla flicka som är omtänksam och hjälper till med allt som de ber om. Men den som fick mest ansvar var ju pappa, han jobbade ju och skulle hålla koll på hushållet. Det enda jag vägrade göra var att städa. Det hatade jag verkligen! Men att diska och hjälpa till med maten, att ta hand om Pelle gjorde jag jättegärna, så länge jag slapp byta blöja och ta hand om spyor. :)

Trots allt det så hade jag det ganska bra faktiskt, mina föräldrar älskade mig och fanns alltid där för mig (nu får man en liten tår i ögat xD). Jag blev mobbad i skolan fram till 7:an faktiskt. I 8:an och 9:an var det mer att alla retade mig men då var jag ju inte ensam och hade bättre självförtroende så jag tog inte åt mig och brydde mig inte helt enkelt. Men i lågstadiet och mellanstadiet blev man mobbad i stort sätt varje dag. Det var sällan jag kom hem och grät för jag skulle vara stark men ibland klarade jag bara inte av det och mamma och pappa kom direkt och tröstade mig. Mamma blev ofta riktigt förbannad och skällde ut lärare eftersom de tyckte att det var mitt fel, hon och pappa skrev brev tillsammans och skällde ut dem, en gång hotade hon faktiskt med att polisanmäla skolan. Hon jobbade i skolan också i ett år trots hennes tillstånd och eftersom jag hade mamma där så var det ingen som vågade hoppa på mig. :)

Men det jag skulle komma till är att efter 6 år så fick hon en diagnos. 6 långa jävla år! Från början hade hon en kanonbra läkare som tog hand om henne på rätt sätt, gav henne rätt mediciner och stöd. Men självklart så skulle han/hon (jag kommer inte ihåg vem som var hennes läkare då... hahaha!) sluta så hon fick vänta i 8 månader på en ny. Den läkaren lovade att göra henne frisk på 2 år. Men hon sket fullständigt i henne, svarade inte på hennes telefonsamtal, gav henne fel mediciner som hon nu inte kan sluta med, gav henne fel terapi som inte hjälpte ett skit. Jag fick ofta lust att kontakta den där läkaren och skälla ut henne rejält! Men jag aldrig chansen till det.

2,5 år gick och inte fan mådde hon bättre eller! Men av någon anledning för bara någon månad sen så fick hon en ny läkare bara sådär som faktiskt verkar vara jättebra! Nu får hon rätt mediciner igen, rätt terapi och jag har aldrig sätt mamma må så bra som hon gör nu! Det går neråt ibland när hon blir stressad men det får man ju stå ut med.

Det är det jag försöker förmedla, att bara för att man har en psykiskt sjuk som är nära så behöver det inte vara öken. De flesta kanske missbrukar alkohol och droger vilket gör det mycket jobbigare och jag har sån tur att mamma håller sig undan från det och blir äcklad av att se sånt. Men det är upp till dig själv! Hur vill du leva ditt liv? Vill du må bra? Prata med någonsom du litar på, bara strunta i det som händer och tänk på bara dig själv och vad du vill göra och gör det! Det blev ganska mycket ändå... Väldigt mycket inblick på mitt liv men ändå väldigt kortfattat. Men nu har jag iallafall gett min header lite liv. :P

Kram!

Dreggel dreggel :)

Jajaja... Jag vet, jag är sjukligt besatt av Johnny Depp just nu men denna kunde jag faktiskt inte låta bli att lägga upp!Älskar låten och älskar Johnny! :)

Är fortfarande sjuk! :( Usch!!

Tyska utbytet summering del 2

Dag tre följde jag, Matilda och Hanna våra tyskar till Årsunda eftersom det var lördag så vi skulle inte missa något i skolan. Vi stannade på vägen på en bro över en stor sjö som tyskarna blev helt impade av och ville ta kort.

    

© Malin D

När vi väl kom fram så fick vi en rundtur i Vikingabyn av en guide och det var så kallt där så kylan gjorde det hela ointressant! Men några bilder blev det.

     

    

© Malin D

Dagen efter hade vi en familjedag, dvs att alla tyskar var lediga och självklart vi svenskar med eftersom det var helg. Berättar om den sen.

Kram!

Långsamt, jag vet

Jag har varit extremt dålig på att blogga den senaste tiden! Men jag har varken haft tid eller ork till det nu. :/ Har så mycket i skolan och har varit sjuk hela veckan men jag ska försöka bli bättre på det. :)

Hela veckan har jag bara suttit och segat och kollat på en massa Johnny Depp-filmer. Hans snygghet får hela mig att smälta! ^^ Men om jag ska vara ärlig så är Captain Jack Sparrow den absolut bästa rollen han har spelat någonsin!Mmmmmmm snygging!!!!!!!! Mumma! ♥
Neejdå jag är absolut inte besatt! :) Jag lovar! *host*

Jack Sparrow = HAHAHAHA!!!


Tyska utbytet summering del 1

Nu tänkte jag summera lite om tyskarnas besök här i Sverige men det kommer bli ganska mycket så jag tar högst 2 dagar, kanske 3 för sig. Jag kommer inte komma ihåg allting från veckan men jag ska sätta på minnet i högvarv och se vad jag får fram. :)

Först och främst skulle alla svenskar ta sig till Västertull vid Borgarskolan ca 8.30 på morgonen för att hämta sin tysk och vi gick med dem till skolan och de skulle vara med oss halva dagen i skolan men tydligen hade inte vi någon lektion på morgonen och hade 3 timmars håltimme istället med lunch inkluderad så jag fick visa runt lite och vi gick på stan en stund. Efter det åt vi lunch och gick mot skolan igen och de skulle vara med under våran tyska lektion och berätta lite om sig själva på tyska såklart och de pratar ju med dialekt så det var ganska svårt att förstå! x'D Efter det hade tyskarna rundvandring på stan och sen var dag ett avklarad.

Dag två lämnade vi av Alexandra (min tysk) på Borgis och denna dagen skulle hon vara i Uppsala och jag hade bara en lektion med två dagar så jag fick några timmar för mig själv den dagen. :) Inget speciellt med fredagen.

To be continued... ;D
Haha!

Sverige vs Tyskland

Okej, just nu har jag ingen energi till att skriva om veckan som gått men jag kan berätta lite kort om söndags.

Vi hade en liten pizzakväll med alla tyskar och alla svenskar som tog hand om dem och vissa av dem söp sig asfulla och skreksjöng till en tysk låt som hyllar just Tyskland.

Das alles ist Deutschland ooh ooh ooh das alles sind wir...Efter det har jag försökt toppa Tyskland med en låt som hyllar Sverige på något vis och jag hittade två ganska grymma låtar. :) Hittade en med Enhärjarna och en som Lena Ph framför live någonstans men jag lägger bara upp Enhärjarna här för det är mer ös på den. Leta på youtube om du vill lyssna på den andra. Sök bara på Moder Svea.


Väldigt lite tid!

Tänkte att jag skulle hinna skriva lite innan jag åker och hämtar Alexandra från Borgis. Jag hinner absolut ingenting medans hon är här och jag har läxa till imorgon och torsdag. Så jag ska nog bara säga åt henne att underhålla sig själv på något sätt för jag måste verkligen plugga! Hehe...

Woh-oh Alexandra du har ingen chans...

Ja, som sagt kom det tyska elever till Sverige igår och "min tysk" heter Alexandra. Just därför har jag min rubrik... hehe! Det blir väldigt mycket engelska och det är sjukt ovant! Men det går ganska bra ändå. :) Jag ska öva lite på min tyska så man kan använda det med.

Första halvan av dagen var alla tyskar med sina värdelever i skolan på lektionerna osv. Jag trodde att vi skulle börja med engelska kl. 9.40 men vi hade tydligen ingen engelska så man fick 3 timmar håltimme så vi gick bara ut på stan under de timmarna. :P Vi åt lunch tillsammans osv. Hon hade ju sina tyska kompisar där så de satt och pratade tyska medan jag, Matilda och Hannah från Matildas klass satt och fattade ingenting och pratade på svenska istället. ;)

Efter lunch hade vi en till håltimme på nästan 2 timmar och vi gick med dem till Borgarskolan där de skulle samlas och gå på rundvandring på stan och vi andra skulle tillbaka till våra lektioner. Efter det gick vi tillbaka till Borgarskolan och skulle hämta dem vid 17.00 men de var tydligen tidiga tillbaka så man fick vänta en stund på föräldrarna.

När vi kom hem så var hon så snäll och gav oss några fina presenter. Hon hade två vinflaskor, kakor och godis från Tyskland. :) Pappa blev ju överlycklig för vinet. ;) Jag tänkte att jag skulle köpa lite svenskt godis till henne som hon kan ta med sig hem. Det enda jag kommer på nu är Ahlgrens bilar... Finns det något mer?! :O

Johnny Depp...

... goes transa = sexii!!!! Seriöst, han är skitsnygg som transa!!! Dock är han jävligt snygg i uniformen också. Märkte inte förrän igår att det var han som spelade polis i den gröna uniformen. :O

VARNING!!!! Närbilder på hans bakdel kommer dyka upp.10/9-09 - tidigt på morgonen

God morgon!

Idag ska jag åka tidigt till skolan, eller skolan. Jag ska åka till Borgarskolan och vara där 8.15 och ta emot min tyska gäst. ;) Det börjar bli lite pirrigt men samtidigt ska det bli jättekul att få träffa henne! :) Hon kommer vara med mig i skolan två dagar och ska gå runt på stan på eftermiddagen. Annars åker dem till Falun, Uppsala och Årsunda och ska få se vad som finns där.

Idag fyller mamma 39 år! Grattis! ♥ Hon tjatar på mig om att inte köpa någon present för hon hatar verkligen sin födelsedag och har varit jättefrustrerad pga att den närmar sig men jag sket fullständigt i det och köpte en jättefin röd/rosa tröja på gina tricot. Hon och jag brukar shoppa kläder när hon är på sitt bästa humör och då har vi verkligen skitkul. Hon vill ha kläder som får henne att se mer kvinnlig ut så vi letar och letar efter något fint som både är snyggt och passar henne. ♥

Om en halvtimme bär det av mot Borgis!
Tjolahopp!

Fullt upp!

Jag kommer nog ta några bloggpauser lite då och då. Tror inte att någon bryr sig särskilt mycket för det är inte så många som läser min blogg men vad spelar det för roll? :) Har min blogg som en personlig avlastning. Men inte för personlig!

Jag har sjukt mycket på mina axlar nu när skolan har börjat på riktigt! Idag har jag läxförhör i historia, en hemuppgift i naturkunskap som ska lämnas in idag, hemuppgift i engelska som ska lämnas in idag, tyskaglosor till imorgon och när jag har allt detta så ska jag hinna med att städa mitt rum till imorgon för då kommer de från Tyskland hit. Pappa köpte en gästsäng igår som måste få plats där och det gör den absolut inte nu! Jag får plugga lite när jag sitter i bussen då. Tar väl ca en halvtimme för mig att komma fram så jag ska väl hinna en del på 30 minuter. Jag kommer få jättedåliga resultat på läxförhören och alla uppgifter osv pga att städningen är ivägen. :P Men jag vill inte förklara för mina lärare varför det blir så dåligt! :S

Jaja, ska muntra upp mig lite innan jag går och äter lite frukost.

  

Alice: dyrkar! Johnny: dregglar över! Nanne: älskar!

Cry-baby, måste se!!!!!!!

Jag bara måste se filmen Cry-baby!!!Johnny Depp, han är bara för snygg!!!! Han får mitt hjärta att smälta! :) ♥

Besviken :(

Usch, jag är så besviken för att jag kommer missa Nanne idag när hon bara är ca 5 minuter ifrån mitt hus, om man tar bilen förstås. Har liksom försökt med allt för att få reda på vad det är för något hon ska vara på men absolut ingenting har man fått reda på! Då tycker jag att det är jättedumt att det står att hon ska giga i Gävle på hennes hemsida! Men detta är ju inte världens undergång! Fler chanser dyker upp. :) Det är bara så jobbigt att vänta på dem! :)Jag saknar dig! :(

Det finns smarta hjärnor!

Jag läste nyligen Nannes blogg och jag älskar hennes sätt att tänka! Hon berättar JÄMT när det är något på TV som inte alls tycker om och förklarar varför och det bästa är att hon jämt har rätt med!

Kan man annat än älska henne?!


Svartskalle?

Ok, misstolka inte min rubrik nu. :)

God morgon, förresten! Klockan är väl nästan kvart i 7 och jag är enormt pigg! x'D Några gäspningar då och då men man behöver ju inte vara trött för att gäspa. :) Och vädret är grått och mulet och regnigt och bara allmänt tråkigt! Det är inget man står och jublar över direkt.

Igår färgade jag håret mörkbrunt. Resultatet blev ungefär min mammas naturliga hårfärg. ;) Jag älskar mammas hårfärg! ♥ Men först när jag hade sköljt av håret så trodde jag att det hade blivit svart! Men det berodde ju på att det var blött. :) Jag är så smart! Jag fönade håret en kort stund och såg då att det faktiskt var mörkbrunt så jag behöver inte färga om. ;D

 
© Malin D

Jag vet, jag är osminkad och finnig osv men det får jag bjuda på. Jag är ju bara människa, ellerhur? :)
Snart åker jag till skolan!

Sayonara!

Day off!

Idag tog jag ledigt från skolan för att jag vaknade av att vara enormt illamående så jag ringde skolan och sjukanmälde mig själv. Det måste ha varit maten från igår. Usch! Jag ska aldrig mer äta på McDonald's. ;) Men nu mår jag bättre, har lite ont i magen men jag hoppas att det går över snart.

Just nu sitter jag här och kontaktar utbytesstudenten från Tyskland som ska bo här. Eftersom hon ska spendera en vecka med mig och min familj så tänkte jag berätta lite om mig själv och familjen så att hon vet vad som väntar och att hon är varmt välkommen. :) Gud vad kul det ska bli! :)

Funderar på att färga håret idag. Men jag vet inte vilken färg än. :)


RSS 2.0