Gott nytt år!

Nu är det inte långt kvar till det nya deceniet och jag är spänd som attan! ;) Själva nyårsafton kunde väl ha varit mycket bättre - har haft allmänt tråkigt! Men under tolvslaget ska jag och brorsan ut i snön och gå upp på våran lilla kulle och ta bilder på fyverkerier.

Jag lovade mig själv förra året att 2009 skulle bli det bästa året jag hade upplevt och det blev det verkligen! Jag kommer sakna det! Men med samma inställning som man hade nyårsafton 2008 så kommer det bli minst lika bra år 2010! :) Spännande!

Ha det bra!


Julfirandet pågår ännu!

Haha jag tror att jag är lite lat eller nåt... jag orkar liksom inte blogga när jag kan sova! :) Men ja... jag ska bli bättre på det. ;)

Hoppas att alla har haft en jättehärlig jul! Min har varit helskön faktiskt. Har fått en massa najsiga julklappar!

♦ Pengar - massvis av dem!
♦ Smink
♦ Smycken
♦ Godis
♦ Elgitarr!!!!

Har suttit och plinkat på den hur länge som helst - nejdå jag är inte alls besatt! Hehe... Men det bästa med julen i år är att jag faktiskt har lyckats köpa julklappar som alla tycker om! Brorsan blev superglad över sitt lego, mamma knarkar sönder sin rosa palestinasjal och pappa har börjat läsa på boken som jag köpte. :) Jag brukar annars misslyckas som bara den med julklappar. ;)

Igår var vi ute på en liten shoppingtur lite här och var. Brorsan hade också fått en jäkla massa pengar så vi åkte till Barnens hus med honom och han köpte lego för 1100 kr! :O Det är inte klokt! ;) Själv köpte jag bara lite godis för 20 kr! :) Jag köpte även ett schampo och balsam som ska vara vårdande för färgat hår från Schwarzkopf och utan att ens tänka efter så sa jag högt "Svartskalle!" och så stod det två svarta killar lite längre bort och de såg jag inte för fem öre! Pinsamt?! Hade jag sett dem så hade jag absolut hållit truten! xD Jag är ju en svartskalle själv kan man ju säga. ;)

Efter det åkte vi hem till mormor och morfar och åt julmat hemma hos dem. Brorsan hade tagit med sig ett lego och började bygga där och så satt man själv med mamma och mormor och pratade om allt och ingenting... Lite flum blev det med morbror också... haha!

Nä fan jag ska göra mig i ordning för att åka ner på stan! Jag får ju inte missa mellandagsrean trots att jag ska spara en del av mina pengar. ;)

God Jul!

Jahapp, då var det julafton! :) Jag har ingen direkt julkänsla i kroppen trots att jag har sminkat mig lite speciellt just för idag, fixat håret, klätt mig finare och satt på mig en tomteluva. Granen är precis bakom mig med en massa (?) julklappar under. Nej, massa julklappar är det inte... en är till mig och resten är till Pelle. xD Men jag får kvällens största ser det ut som. ;) Haha! Nej, jag bryr mig faktiskt inte så mycket. Haha!



Vi har nyligen kollat på Kalle Anka och ätit god julmat och nu väntar vi på att mormor, morfar och morbror Peter ska komma. :) Brorsan håller på att längta ihjäl sig eftersom att vi först får öppna klapparna när de kommer. ;) Han klagar över att han längtar och att det tar så lång tid minst 20 gånger per timme!! Han är så full av energi så jag gick ut med honom och åkte pulka så att han hade något att spendera sin energi på. ;) Det var faktiskt riktigt roligt att gå ut i snön med honom. :) Han lyckades bli lite lugnare efter det iallafall. ;)

   
© Malin D

Nu kommer jag inte uppdatera bloggen mer idag - tror jag. Då önskar jag alla en riktigt God Jul! :)

En tidig julafton!

Idag åkte jag och brorsan med faster Emelie och Oskar till Sandviken för att fira jul lite granna med farmor och farfar. Vi myste lite med deras pippifågel Maxen, pyntade deras gran och fick en tidig julklapp var. Våran farbror kom också och gav oss 200 kr var och julklappen från farmor och farfar var 300. :) Pelle är så glad över att ha 1000 kr och jag är glad över att inte vara fattig längre! :)

Vi kom hem vid 6-tiden, kollade lite på Simpsons samtidigt som vi pyntade vår egen gran och vi är supernöjda med våran insats! Jag och brorsan är ett perfekt team. ;)

Jag insåg idag hur mycket jag verkligen tycker om min familj. När vi skulle åka hem till Gävle igen från Sandviken fick både jag och Pelle megastora kramar av farmor och hon sa: "Kom tillbaka och hälsa på snart! Jag älskar er så mycket! Verkligen!". Man blev faktiskt lite rörd. Och under middagen vid matbordet (det är sällan vi sitter vid matbordet pga all röra) fick man höra av mamma och pappa om hur begåvad man är. "Du är musikalisk, du har språklig begåvning och du är konstnärlig. Du har utvecklat alla tre begåvningar! Och även din bror har samma egenskaper.". Liksom... wow! Man blir bara så glad! :) Jag älskar min familj!

Synd att julbocken brann ner idag! RIP julbocken! xD


Fram tills imorgon... God Jul, i förskott! ;)

Jullov!

Idag hade jag julavslutning på skolan och har äntligen fått mitt jullov! Har inte hunnit med bloggen på några dagar just för att vi har det väldigt körigt nu när julen närmar sig med enorma steg. ;) Har pluggat och städat och julhandlat till familjen. Nu har man bara lite städning kvar och sen är allt klart! :)

Jag upptäckte en helt underbar låt igår. Man kan väl nästan räkna ut vilken artist det är. Haha! Jag skulle kunna ändra min blogg så att den enbart handlar om honom för att jag pratar så mycket om honom. ;) Men om man är ett hängivet fan så blir det ju så! Ska iallafall lägga upp låten här.


Fler Alice Cooper-klipp - från svt




Alice Cooper videoklipp från Västerås!

Del ett


Del två


Del tre


Del fyra

Alice Cooper i Västerås!

Hoppsan där, då blev man lite försenad med inlägget om konserten. Jag vet inte om detta kommer bli något som jag måste dela upp. Jag kommer att lägga upp några bilder i samband med texten och videoklipp. Men jag lyckades fylla hela minnet i kameran med bilder och videoklipp från konserten så jag tänker absolut inte ladda upp nästan 100 bilder.

Vi kom till Västerås halv sju på kvällen ungefär. Direkt när vi klev ur bilen utan för Bombardier arena så kom det en väldigt trevlig amerikan som hade tränat lite på sin svenska och frågade mig om jag ville ha en Alice Cooper-tröja. Det var ingen tvekan om saken. "Yes sure! Give it to me!!". Jag köpte en till Matilda också som en julklapp. Båda nöjda och belåtna. :) Såhär ser den ut:

 
© Malin D
De öpnade dörrarna in till salen nästan direkt efter att vi kom in och vi fick jättebra platser på andra raden. Däremot började folk bli helt galna och började rycka i oss när första förbandet spelade. En stockholmare tog tag i våra axlar och bara skrek "YEEEAAAAHHHH KOM IGEN NU TJEJER NU ROCKAR VI FETT!!!!!!". Fan, vi blev ju skiträdda! Haha!

   
 
© Malin D
När det andra förbandet kom så kom det allt fler människor och ville stå längst fram och de blev helt galna så jag och Matilda tröttnade och letade efter första bästa sittplats längre bak på läktaren. Det blev hur bra som helst eftersom vi såg så himla mycket bättre.

 
© Malin D
Konserten började med lite läskig och lugn musik, ni vet sån där stämningsmusik i skräckfilmer. En skolklocka började ringa, duken föll ner och där stod Alice Cooper och uppträdde med School's out! Helt underbart! Jag kan omöjligt komma ihåg alla låtar han körde, men däremot tog jag några extra bilder då han körde I'm eighteen och höll på att kasta en krycka överallt.

 
© Malin D
Efter det körde han Wicked young man, följderna efter det var att han blev påhoppad av några gubbar, blev påtvingad en röd tvångsjacka och han började sjunga Ballad of Dwight Fry, vilket är en av mina absoluta favoritlåtar. De släpade in en giljotin och låste in honom i den. Då började han vråla "I gotta get outta here!!!" flera gånger och då högg de av huvudet på honom. Det kommer finnas med i ett av mina videoklipp. Jag vill inte berätta mer om avrättningarna förutom att han dödades kanske fyra gånger!!! Alla avrättningar utom en har jag på video, jag har den sista på bild.

Här kör han Billion dollar babies, stryper ihjäl Nurse Rozetta och avrättas i någon slags "trollerilåda" med en massa knivblad:
    
© Malin D
Avslutningen var helt otrolig! han uppträdde med Under my wheels och presenterade alla i bandet och bl.a vem Nurse Rozetta var. Jag trodde att det var hans dotter Calico eftersom hon brukar vara medoch uppträda på hans shower men just då var det någon annan. Han tackade publiken när låten var slut, sprang iväg bakom scenen och det blev mörkt. Alla trodde att det var slut men helt oväntat hörs samma skolklocka igen och han kommer ut igen med silvrig dräkt och kör School's out igen, fast denna gång hela låten! I början körde han bara halva så det tyckte man var lite synd då. Detta överträffade allt! Han började "prata" lite med oss i publiken när låten nästan var slut och vrålade "School's out Västerås! You're the best audience! I'll see you on the next tour!". Det var den absolut bästa konsert jag har varit på i hela mitt liv! Nu har jag inte berättat allt om den men resten förklarar sig självt i videoklippen som jag lägger ut i nästa inlägg.

  
© Malin D
Bilder som jag tycker var allmänt bra:
       
© Malin D
Jag lägger in mina videoklipp i nästa inlägg om en liten stund!

Trött!

Hallå!

Gårdagen var helt otrolig! Jag ska berätta mer om den, ladda upp bilder och videoklipp från kvällen men just nu är jag för trött så det kanske blir senare ikväll eller imorgon.

Ha det bra!


Rädsla

Japp, det är precis det detta inlägg kommer handla om. Let's get on with it!

Idag blev det en liten sovmorgon just för att man ska åka iväg idag. Men jag kunde dock ha vaknat på ett lite skönare sätt. Jag har mitt rum precis bredvid hallen och mitt emot trappan till övervåningen så man hör ofta någon traska ner. Inget man vaknar av när man har haft det rummet sen man var kanske 9 år. Men sen hör man mamma halv-vråla lite:
- Vart är mina vinterskor?!
Bonk och stamp och klamp. Mamma skulle nämligen iväg till hennes terapi.
- Jag hittar dem inte!!
Just då tappar mamma förståndet och får panik. Men just den sorts panik hon fick nu har jag inte sett på flera månader så jag kommer aldrig vänja mig vid det. Hon tog på sig ett par joggingskor och bara rusade ut i snön och smällde igen dörren sjukt hårt och jag kunde rent utav känna hur hela undervåningen skakade! Hon gick in igen, smällde dörren lika hårt och började vråla om att hon inte kunde låsa upp bilen, sprang ut igen och jag har ingen aning om vad hon gjorde då och sprang in igen! Pappa kom lungt och sansat ner, hjälpte mamma att leta efter hennes vinterskor, han hittade dem, mamma var fortfarande i paniktillstånd. Nu var det för att hon inte skulle hinna parkera bilen och komma försent till terapin. Jag hörde att mamma nästan höll på att börja gråta för sin frustration.
- Förlåt att jag skrek, det är inte ditt fel, sa hon till pappa då. De gick ut igen men utan en smäll i dörren och pappa fick iväg dem. Nu har han åkt igen för att hämta hem mamma och jag hoppas att hon har lugnat ner sig för det var längesen jag var väldigt rädd för mamma! När hon skriker och har sig och lever om så blir jag rent utav livrädd. Men jag vet ändå innerst inne att det kommer gå över, allt kommer bli bra, det är inget att oroa sig för. Hade jag vågat så skulle jag bara ha hoppat ur sängen, gått ut till hallen och bara försökt lugna ner henne och hjälpt henne att leta efter skorna men jag ville inte få en massa elaka ord från henne slängda rakt i ansiktet på mig - inte idag! Inte när jag ska ha det så bra i Västerås. No way!

Jag kanske skriver ett mer positivt inlägg innan jag åker. Annars skriver jag imorgon när jag har vaknat, kommer nog hem mitt i natten och då kommer jag nog vara helt slut!

Måste bara tillägga att det är 15 cm snö här! Äntligen har den kommit!! Jag tänkte lägga in lite bilder på hur det ser ut utanför mitt hus just nu men datorn och mobilen vill inte samarbeta så jag kan inte föra över bilderna. Vi får ta det senare helt enkelt.

Hejdå så länge! :)

Nu närmar det sig!

Jag är så enormt spänd! Imorgon ska man se en riktig rocklegend på riktigt! Shit vad häftigt!!! Jag längtar ihjäl mig! :) Det blir nog ganska många foton och några videoklipp ska jag nog fixa. Lite synd att man inte har råd till att träffa människan, men ja, man kan inte få allt. ;) Jag skriver nog ett inlägg imorgon innan jag åker.

Just nu sitter jag och laddar upp med massvis av Alice Coopers musik. :) Jag är bara så oerhört glad just nu! Hur ska man kunna sova inatt då när man är så glad som jag är?! Detta kommer bli ett av de coolaste upplevelserna jag får! Ååhh!! Hur ska man kunna lugna ner sig?!

www.alicecooper.se - En svensk fansida för alla som tycker om Alice Cooper! :)




Glad Lucia!

Idag var det Lucia då! :) Den mörkaste dagen på året och sen går vi mot ljusare tider! :D Gud vad underbart! Har haft en liten kort bloggtorka av någon anledning så jag ska skriva lite kort bara.

Fredags: Simning i skolan. Jag har i stort sätt övervunnit min rädsla för vatten och jag är enormt stolt!! Tycker fortfarande att det är lite läskigt men inte lika mycket längre. :) Hurra! Fick så mycket uppmuntran av min lärare bara för att jag ens var i poolen. xD Tack! <3

Grattis Erik Grönwall som vann idolfinalen!!! :D Och grattis Calle till andraplatsen! :) Två värdiga finalister - igen! Underbart!

Igår: Seg dag som fan! Jag var sååååå trött hela jäkla dagen. Men jag hade ätit väldigt dåligt igår så jag antar att det var därför. :) Pappa gjorde ordning tacos och efter det blev jag så mycket piggare. Jag måste äta mer! Maaaaat! :)

Snart blir jag ensam hemma med brorsan för mamma och pappa ska handla julklappar. Jag och Pelle får väl fixa lite mer julpynt här hemma. :) Trevligt!!

Måste bara lägga upp en video jag satt och grejsade med. Helt oseriös video så jag hoppas att den är någorlunda underhållande. :)


Malins dag!

Ok, det var det. Direkt efter att jag skrev rubriken så ville mamma ha hjälp med att hänga tvätt. Det tog ungefär en halvtimme! :O Men grattis alla Malinor och Malenaor i efterskott, inkl. jag själv. xD


Tävlar!

Jag har gått med i en tävling där man kan vinna en iPhone, en laptop eller ett PS3. Ni kan också tävla!

Gå in på: http://se.limbino.com/c04/link/baxezn


Slarv!

Det kanske märks att min blogg ser ganska slarvig ut nu, jag nötar lite med designen medans jag inte har något plugg överhuvudtaget. :) Snart kommer det vara klart!

Mår mamma sämre?

Mamma har nyligen haft panik och ångest. Ganska kortvarig men det är lika jobbigt för det. Bror min ska vara utklädd till tomte i luciatåget han ska ha i skolan på torsdag, eller om det var fredag, jag vet inte. Hans klass skulle iallfall ha träning imorgon med kläder och självklart har vi ingen tomtedräkt! Vi lyckades däremot hitta en äckligt stor tomtedräkt åt honom som pappa och min morbror änvände när de var tomtar för Pelles skull. Vi fick fylla hela dräkten med kuddar och ta en massa bälten för att byxorna inte skulle ramla ner - haha! Halvkomisk situation i dramatiken. Hur ska man reagera?! Jag tänker inte reagera alls! Kanske skratta lite, det är väl det bästa man kan göra. Pelle vart en skitcool tomte, mamma lugnade ner sig, allt är bra! :)

Har dock börjat undra om mamma mår lite sämre nu? Hon har mått hur bra som helst den senaste veckan! Hon ska på terapi nästa vecka och då mår hon alltid ganska dåligt. Är ganska glad att jag ska åka bort just den dagen och sova bort hela nästa dag så mamma hinner återhämta sig. :)

What a day!

På måndagar ska jag börja kl. 11 med matte så jag gick upp kl. 9 för att hinna med allt jag ska hinna med, klä på mig, bli pigg, äta frukost, packa väskan och skynda mig till busshållplatsen och sen får man höra att vi börjar först 12.40! Då hade man redan varit vaken så länge och var tillräckligt pigg så det fanns ingen mening med att somna om. Istället satte jag mig vid datorn, gjorde videosarna under och spelade The Sims 2 och dödade folk. ;) Det är ju det som är det roliga med spelet! Först lär man bygga missbildade hus och göra minst lika missbildade gubbar och ta kål på dem på alla möjliga sätt. :) Mohahaha!

Skoldagen började idag med Samhällskunskap och vi har börjat med brottslighet. Äntligen är det ett område i det ämnet som jag faktiskt tycker är intressant så den inställningen  kommer öka min prestation. :) Idag gjorde jag min "debut" i att argumentera och reflektera inför hela klassen. Min SO-lärare från högstadiet vägrade höja mitt betyg just för att jag inte gjorde det då, men mitt självförtroende var alldeles för dåligt för att jag skulle kunna göra det så nu är jag jäkligt stolt över idag. ;) Kiss my ass säger jag bara till högstadiet! ;D

Efter det var det dags för historia. Våran lärare inledde med att säga: "Jag var på en fest, och folk brukar fråga mig vad jag jobbar med. 'Gymnasielärare' säger jag då och då brukar folk reagera 'Hur orkar du?! Dagens ungdomar *suck*' men dagens ungdomar är inte alls på det sättet. Ungdomarna som jag får arbeta med är så oerhört snälla och speciellt ni i sp1c, ni är en underbar klass!". Ett väldigt trevligt sätt att inleda lektionen på tycker jag. :)

Efter det var det svenska med samma lärare, då fick man springa upp fyra våningar för att sätta sig i datasalen och börja skriva på en novell. Jag har extremt dålig fantasi så jag började bara skriva lite om den första tanken som dök upp i min skalle. Det blev pensionären Berit från Brynäs som ska ta kommunala bussen till stan, gå till ica för att handla socker och mjölk. xD De som läser min blogg får veta mer om den sen när den är klar. :) Den ska iallafall lämnas in senast veckan efter jullovet.

Efter det var det kontaktlärartid fram till 16.30 (usch!). Då blev vi informerade av lärarna om att grova kränkningar har förekommit på våran skola och det är första gången det händer på flera år! Det var något om klotter från någon om sexuala kränkningar mot en kvinnlig elev och lärare. Jag hoppas att denna personen får lite vett i skallen och förstår hur jävla allvarligt det är att göra så! Hemska människa säger jag bara.

Jag kom hem halv 6 på kvällen, maten var klar, åt lite och nu har jag jobbat med detta inlägg i några timmar samt försökt plugga till ett av mina två naturkunskapsprov som äger rum på samma dag. Haha! Som tur är så förstår jag det mesta den här gången så jag hoppas att det ska gå bra. :)

Shit vad mycket det blev nu då. Måste återgå till pluggandet. :)
Kramisar!

KOLLA PÅ DETTA!!!!!

Send your own ElfYourself eCards


Try JibJab Sendables® eCards today!

Jag skriver en låt!

Titeln säger väl det mesta. Jenny har fått mig att börja. Det är mycket av mitt förflutna som gnager i mig och jag har försökt att bli av med det på så många sätt, prata, skriva dikter, berättelser etc. Tyckte att det kunde vara värt ett försök att skriva en låt. :) Jag hoppas att det ska gå bra! En låt som inspirerar mig är Boulevard of broken dreams med Green Day. Om man lyssnar på texten så hör man hur spirituell låten är!



Jag har även kontakt med en enormt bra sångare från USA som tyvärr inte har nått rampljuset än. Han gör många covers och skriver såna egna låtar men han har inte lagt ut dem på internet än. Dock funderar han på att göra det! :) Jag hoppas att han gör det, jag vill jättegärna höra dem! Han är också en inspirationskälla för mig och även mina största idoler och förebilder Nanne och Alice Cooper.

Gå in på Adams Youtube-sida och lyssna på honom där! Han är sjukt begåvad!!

Nu säger jag hejdå och god natt. :)

Bloggtorka

Nu har jag hamnat efter i bloggandet igen, blä!!! Jag lever fortfarande!! :) Men jag har absolut ingenting att säga. ;) Jag får väl skriva när jag har något på G!

Bye! :)

9 dagar kvar till Alice Cooper!! <3


RSS 2.0